A Travellerspoint blog

Koh Chang

Paradise Island

semi-overcast 26 °C
View Thailand 2007 on BramRamaut's travel map.

Koh Chang is echt paradijselijk: het is ongeveer een 14km breed en 30km lang en het binnenland bestaat uit dichtbegroeide en ongerepte bergen (nationaal park). De kust varieert van rotsige koraalriffen tot prachtige witte stranden. Koh Chang is het tweede grootste eiland van Thailand (na Phuket) en ligt niet zo ver van Cambodja. Het is hier nu laagseizoen en dus heel wat minder toeristen dan normaal. Je kunt hier soms echt op je eentje het prachtige witte strand op en in het blauwe water plonsen.. echt zalig! Alleen is er savonds ook heel wat minder te doen; dan vul ik mn tijd met muziek luisteren (na weken oplaadproblemen doet mn mp3-speler eindelijk probleemloos overuren en bewijst nu echt z'n nut), lezen en gitaar spelen. Gelukkig zijn er hier overal wel goede boekenwinkels te vinden (juist 'Life of Pi' uitgelezen... zeker aanrader!).

My_pics_047.jpg

De eerste vier dagen verbleef ik op Kai Bae Beach; ook veel Thaise mensen verkiezen dat strand om er een paar dagen te verblijven.. het is er heel relaxed en er heerst een toffe gezapige vakantiesfeer, het zand is wit en proper en het water blauw. Ik vond er een bungalow op het strand voor maar 200 baht (kleine 5 euro)! Een paar dagen van luieren en slaap deed me goed. Het weer was ook fantastisch: niet te warm maar toch heerlijke zon. John, Chomchai en Pai leren kennen; ze verbleven in hetzelfde resort (Siam Holiday). Werken allemaal in de horeca op of bij Koh Chang en hadden dus maandag en dinsdag vrij. Ze vonden het allemaal super dat ik al een (klein) woordje Thais spreek. sAvonds lag ik nog mr pas in bed of er stopte een jeep vr m'n bungalow; John om te vragen of ik mee ging nr een Thais feest.. superleuk! Karaoke en lekker eten.. alles erop en eraan lol!

My_pics_016.jpg

Daags nadien op pad met de motorbike om het eiland te verkennen.. ik had gehoord van een heel afgelegen strand waar bijna geen kat komt mr waar het nr het schijnt zalig is om te vertoeven: Long Beach. Ik op zoek en niet vinden. Dan in een vissersdorpje een piepklein restaurantje binnengestapt dat uitgebaat wordt door een Duitser, Ulli, en zijn Thaise vrouw. Hij heeft gewoon een half uur meegereden helemaal tot Long Beach; en dat op een heel slechte weg die nog niet afgewerkt is en waarvan er hele stukken gewoon weggespoeld zijn door de moesson vorig jaar... Mensen doen hier graag een extra moeite!

My_pics_049.jpg

De dag erna dan nr Long Beach verhuisd waar ik tot gisteren bleef. Alleen het weer zat de laatste dagen wat tegen; het lijkt er meer en meer op dat het regenseizoen dit jaar iets te vroeg begint (normaal pas vanaf juni). Maar door de afzondering v Long Beach, viel het eigenlijk wel mee; het had iets onwezenlijks. Gelukkig is het strand er breed en ongerept en ondanks de regen was het zeewater toch warm! Het Treehouse heeft geen lopend water en een kleine generator die enkel tussen 6 en 12u savonds wat lampjes doet branden.. geen stopcontacten.. dus geen gsm en mp3 want kun je niet opladen, geen pc's of internet.. Ik had er een hut die praktisch boven het water stond (op palen). Eigenlijk kon ik er enkel slapen, lezen, wat schrijven en gitaar spelen.. en natuurlijk veel praten met allerlei mensen in allerlei talen! Op het laatste kende ik iedereen die er verbleef... een achttal mensen in totaal. Gisterenavond er in geslaagd om met het vochtige hout een kampvuur te maken en met iedereen op Long Beach, inclusief personeel, een machtig strandfeest gehouden.. een mooi afscheid van het strand en van Koh Chang.

  • Thx to John, Chomchai & friends, the lovely people at Treehouse Resort- Long Beach, Nadia, Denise & Stefan, Maguelonne, Naam, Jochen and Sierra!
  • Siam Holidays, Kai Bae Beach
  • Treehouse Resort, Long Beach, 0066(0)818478215, www.tree-house.org

Posted by BramRamaut 02:55 Archived in Thailand

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

krijg er kippenvel van :) enjoy it

by Mr. Pigg

ahja, mr pigg da is Paul dus e :)

by Mr. Pigg

Hoi Bram,
Heel blij weer wat van je te horen. Fantastisch leuke ervaringen, krijg zin om dit ooit ook nog een keer te doen, ik hoop dat kindjes hebben geen bariere is om zoiets ooit zelf ook nog een keer mee te maken. Heel misschien kunnen ze dan bij oma Belgie logeren en kunnen mama en papa eens in jouw voetsporen treden, dat zou prachtig zijn.
Geniet met volle teugen Bram, je doet nu heel veel levensbagage op !!
Lieve groetjes
je zus

by ans_nico

ill be back!
Nam toch niet mijn Naam?
Smiles guido

by sambaguy

thanks for the P. pics
nice one
Guido

by sambaguy

Een aantal dagen reeds waren we ongeduldig iets van jou te horen, maar nu weten we waarom. Samen hadden we de zelfde bemerking : dit is echt iets voor Bram : avontuur en het vrije leven ! Het doet ons deugd dat het allemaal zo goed meevalt, en dat je zoveel mensen leert kennen. Groetjes vanop de Canarische. Pa & Clau

by JeanP_Clau

Hoi Bram, een laatste blog vanuit ons zalig zonnig eiland ... we hebben genoten van prachtige bergwandelingen (Caldera de Taburiente)2446 m,
lange tochten door bananenplantages, getrokken door immense laurierbossen (Los Tilos)... toen werd er veel over jou gepraat !
Dat was La Palma, morgen terug naar Belgiƫ - tot dan, groetjes Claudine en Pa

by JeanP_Clau

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint