A Travellerspoint blog

Kanchanaburi

Sipping on Gin and Juice... Layed Back

semi-overcast 28 °C
View Thailand 2007 on BramRamaut's travel map.

Hallo iedereen!

Hier ben ik weer met de wekelijkse update. Ik heb een schitterende week achter de rug hier in Kanhanaburi. Het weer is verbeterd sinds Koh Chang en Bangkok. sMorgens is het hier nu in de regel fantastisch zomerweer, een drukkende hitte tegen snamiddags dat eindigt in een twee uur-durend onweer om klokslag 3 uur.. De regen zorgt voor afkoeling voor de avond; leuk want zo lig je niet uren zwetend in je bed te draaien (geen airco!).. bijna ideaal weer dus! Kanchanaburi is echt een prachtige en magische streek! Op de eerste dag de 'Bridge on the River Kwai' bezocht, en tegelijk de oorlogskerkhoven en het War Museum hier... indrukwekkend.. De meesten onder jullie (behalve de meiden!?) zullen wel al vd brug gehoord hebben van af door de film. De brug zelf mag dan eigenlijk niet zo impressionant zijn, maar het menselijke verhaal van leed en dood des te meer. Het museum is interessant en zeker een bezoekje waard!

travel_054.jpg

De dag erna was het de hele dag schitterend weer, ideaal om een uitstapje te maken naar een waterval! En wat voor een: Erawan waterval is zonder meer een nationaal symbool geworden. Via schilderachtige rotspartijen op verschillende niveaus komt het helderblauwe en koele water de berg af. Op elk niveau zijn er door de eeuwen heen valbassins uitgeslepen en onstonden er prachtige natuurlijke zwempoelen. Die dag was het toevallig enorm heet (voor de eerste keer verbrandden zelfs mn voorarmen lol); hemels om afkoeling te vinden in het koude water en een boek te lezen terwijl de visjes aan mn tenen kwamen nibbelen. Ik deed de moeite om helemaal tot het 7de en laatste niveau te klimmen (zelfs nog iets hoger.. eigenlijk mocht je er niet meer klimmen mr kon het als ruitenwasser toch niet laten;). Doordat het een lange en lastige klim is hebben heel wat toeristen het tegen dan al opgegeven dus kon ik er ongehinderd genieten van een adembenemende rust en natuur... en van een voorbijtrekkende groep fouragerende aapjes!

travel_055.jpg

Na de waterval op zoek naar een grot in de bergen. Met de motorbike tot aan de voet van de berg geraakt; vandaar ging het te voet de trappen op. Halverwege en +- 100m hoger wou ik het al bijna opgeven.. de warmte was bijna ondraaglijk en het zweet liep in gootjes van mn lijf. Toch doorgezet om uitgeput boven te komen. Lachende gezichten van een groepje werkmensen.. de grot was gesloten omwille van werken!! Dan maar effe uitblazen en een kort maar plezierig gesprek met de werkers (vrouwen!).. Een van hen gaat de grot in en verschijnt even later weer met een jongeman.. hij zou me ondanks de werken toch een korte rondleiding geven in de grot.. fantastisch!.. de klim toch niet voor niets gedaan! Phrasat Cave is gigantisch. Tijdens het grootste deel van de tocht in de grot was er geen licht (door de werken) dus in het pikkedonker een weg vinden over de rotsen.. echt benauwelijk mr mn gids liet me geen meter van zn zijde. De totale duisternis werd pas verbroken door het flitsen van mn camera lol.. Moe maar voldaan, en verfrist! terug in de drukkende hitte van de bovenwereld terechtgekomen ...

travel_0561.jpg

... In Thailand kun je ervan op aan dat wanneer het enorm heet en drukkend is, er zeker natte gevolgen zullen zijn. Ik was nog maar net terug in de jeugdherberg of het begon hevig te onweren. De regen bleef het grootste deel van de dag nadien. Gelukkig is de 'Jolly Frog' een zeer gezellige herberg waar de cellen uitkomen op een soort van gezamenlijke patio waar iedereen gezellig zit te praten en pintjes zit te drinken. Leuke verhalen gehoord en toffe mensen ontmoet! Een ander voordeel van zo'n snipperdag 'socialising' is dat je de dag nadien met een groepje kunt afspreken om Wat Pha Luang Ta Bua te gaan bezoeken en de kosten te delen van de motorbike en de 'naft'. Wat Pha Luang Ta Bua is vooral bekend onder de naam Tiger Temple. Enkele jaren geleden brachten dorpelingen een tijgerweesje naar de tempel. Ze hadden het diertje gevonden in de jungle en wisten niet wat ermee aan te vangen. Abt Pra Acham besloot om het diertje op te vangen in het klooster.. het begin van de tijgertempel. Ondertussen zijn er al een kleine 20 tijgers in de tempel; een deel gevonden in de jungle; ziek, wees of gewond door stropers.. een ander deel geboren in de tempel. Het is de bedoeling om de puppies die in het klooster worden geboren zo op te voeden dat ze terug in het wild kunnen worden geplaatst. Het gedeelte vh klooster waar ze dat willen doen -een soort groot tijgereiland- is spijtig genoeg nog altijd in aanbouw dus voorlopig worden alle puppies tam en zullen voor de rest van hun dagen in de tempel blijven. Ze krijgen een dieet van gekookt kippevlees en katteneten.. dus nooit rood vlees! Tijdens de dag zijn de tijgers door de hitte heel mak en slaperig; toeristen worden dan tot bij de tijgers gelaten.

travel_013.jpg

Onder constante begeleiding vd verzorgers kun je ze ook effectief aanraken en strelen! Toch waren er van ons groepje toch 2 (mannen!) die niet tot bij de tijgers durfden. Het zijn gigantische en afschrikwekkende beesten. Je voelt je heel erg klein naast zo'n dier.. respect is aan de orde. De tijgers worden goed verzorgt in de tempel en zagen er gelukkig uit. Er zijn geruchten dat de tijgers kalmeermiddelen zouden krijgen om ze mak en slaperig te maken voor de toeristen, maar ik betwijfel dat. De dieren hebben respect voor de abt die ze als hun leider beschouwen en krijgen alles wat hun hartje verlangt..

travel_037.jpg

Gisterenmorgen dan nog even geprofiteerd van de motorbike alvorens hem terug te brengen en naar Wat Tham Sua and Wat Tham Khao Noi gereden. Dit moeten nu enkele van mijn favoriete tempels in Thailand zijn.. gewoonweg adembenemend! Bovendien was ik er helemaal alleen (met enkel biddende Thai)! Het complex is gebouwd op een heuvel en bestaat uit een Chinese toren, een buddhistische toren en een gigantische zittende Buddha. Vanuit de tempels krijg je ook een schitterend zicht op de Kwai en Meklong rivieren en de immense rijstvlaktes van de Centrale Vlakte met in de verte Kanchanaburi. Ik kon er moeiteloos enkele uren spenderen om me om elke hoek te vergapen aan menselijke en natuurlijke pracht..

travel_051.jpg

Voor de rest is Kanchanaburi vooral genieten van de natuur. Met de motorbike kun je eindeloos rondrijden in de omgeving. Saai wordt het landschap nooit: met eindeloze vlaktes van rijst- en suikerrietvelden, afgelijnd door grillige rots- en bergformaties aan de horizon en doorspekt met de talloze ranke silhouetten van eeuwenoude tempels. Vergapen aan enorme waterbuffels die van hun parasieten verlost worden door kleine witte reigers. Tientallen ooievaars doorkruisen het luchtruim. Fazanten, babbelaars, vinken, bijeneters, bonte spechten, vlaamse gaaien en kanaries kwibbelen over het luidste lied. Gegidst door goudkleurige libbeles paden ontdekken en terechtkomen in een levend bad van wervelende vlinders. Dit is natuur op zn best en wie de tijd neemt om van de begaande paden af te wijken wordt er zeker voor beloond!

Guesthouse 'Jolly Frog' - 28 soi China, River Kwai Road -
0066(0)34514579 - www.jollyforg.net

Posted by BramRamaut 18:49 Archived in Thailand

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

He den Bram,
je blogs zijn echt goed maat, ik voel me ook een beetje op reis ginder, en vooral omdat ik dit echt kan visualiseren, the brug de rievier en Erewan,ik ben maar tot op het zesde niveau geraakt het was toen ook veel te warm....en de tempels zijn voor mij ook de mooiste die ik al gezien heb,mischien ga jij er nog mooiere ontdekken, en als alles meevalt ga ik je volgend jaar achterna!
de fotos op webshots zijn ook indrukwekkend zenne!trouwens ik was ook alleen boven op de tempels ik denk dat die niet zo veel bezocht worden...
cya soon on mss
Guido

by sambaguy

Juist voor mijn weekendje Ardennen, goed nieuws van je blog nog gelezen. 't is zo waanzinnig goed dat je al die blogs toch maar moet bijhouden en bundelen nadien ! 't gelijkt steeds meer en meer op een documentaire die je kan volgen precies of je d'er zelf bij bent ! Allé zoek maar voort naar de schoon dingen des levens en deel ze met ons allemaal !
Chao

by lieve_eeck

Bram,
Prachtige reisverslagen, nu komt je journalistieke ervaring toch nog van pas ! Ben telkens helemaal opgewonden als er ik de link naar een nieuwe blog ontvang, waar zit hij nu weer, denk ik dan, en ben ontzettend benieuwd om je ervaringen te lezen.
Wie kan mij nog even de link naar de foto's doorgeven, die vind ik niet meer terug.

Lieve groetjes
Ans

by ans_nico

Bram, Heb net de laatste foto's gekeken. Prachtig man!! En die commentaar erbij ... een echt talent heb jij !
Groetjes Ans

by ans_nico

Hey Bram,

Heb net google Earth gedownload en eens alle plaatsen opgezocht waar je al was. Je kunt op sommige plaatsen zelfs de auto's zien op de weg !! Fantastisch om eens te doen, krijg je nog meer een totaalplaatje. Als je de dorpnaampjes en plaatsen goed vermeld kan ik ze blijven opzoeken en nog meer met je meereizen.
Trouwens vandaag op nieuws overstromingen in Thailand ? Maar ik denk dat dit niet bij jouw in de buurt was ????
Lieve groetjes
Ans

by ans_nico

Bram, jouw reis blijft ons fascineren !
Groetjes uit Pops
Papa en Claudine

by JeanP_Clau

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint