A Travellerspoint blog

Where am I?

The Map

Posted by BramRamaut 02:13 Archived in Thailand Comments (0)

Destination: Ko Chang

Eindelijk... zon, zee en strand!

semi-overcast 31 °C
View Thailand 2007 on BramRamaut's travel map.

Sabaidii Krap!

Het is weer een transitdag vandaag.. ik ben gisteravond laat terug in Bangkok aangekomen na een busrit vanuit Chiang Rai van maar liefst 15u! Gelukkig stopte de bus regelmatig om de benen te strekken en iets te eten.. maar toch behoorlijk lastig en vanmorgen er al weer vroeg uit.
Dan naar Koh San Road op zoek naar een degelijk hostel en weer een goeie gevonden. Tis wel een Joods hostel maar proper en goedkoop (geen bugs of kakkerlakken.. want die zitten hier normaal overal). Dus vandaag even tijd maken om mails te bekijken en blog te schrijven.

Walking_the_Line.jpg

Ik heb net 5 dagen Chiang Rai achter de rug. De meest noordelijke stad van Thailand. Het ligt middenin de bergen, en is een rustige stad die toch genoeg te bieden heeft om enkele dagen probleemloos te vullen maar het is vooral een goed startpunt om te gaan trekken in de bergen. Het klimaat is ook iets zachter (minder warm). Ik heb bovendien veel geluk gehad dat het nu laagseizoen is en dat ik de gids helemaal voor mij alleen had. Echt leuk want zo kwam ik nog meer in contact met de locale bergstammen, ook gewoon meer tijd voor uitleg en voor eigen tempo (tamelijk hoog.. dus niet wachten op tragere medereizigers) Ook een nacht blijven slapen in 1 vd dorpjes. Echt primitief.. houten hutjes, geen stromend water. Alle water is ofwel regenwater ofwel flessenwater om te drinken. Er is wel electriciteit en wel omdat iedere hut een zonnepaneel ter beschikking heeft en zo in eigen stroom voorziet. Ik veronderstel dat het een vrucht is van een of ander ontwikkelingsproject.

My_Lahu_Hut.jpg

Voor de rest veel natuur gezien, weidse bergslandschappen, vreemde vogels en slangen, watervallen en natuurlijke jacuzzi's bezocht, verloren lopen in bamboewoud, thee- en rijstplantages bewonderd, de tijd verdrijven in lychee en limoenboomgaarden en NIET met de dorpelingen gekaart en opium gerookt maar WEL gezien;) En de kers op de taart was de lift terug naar huis op een vd onverharde bergpaden, achterop een pickuptruck volgeladen met groenten.. letterlijk tussen de patatten en bananenbladeren;) Kicken!

Verder goed nieuws.. Mn telefoon werkt weer! Oh ja, en voor wie me ooit es wil bellen (je weet nooit), dit is mijn thai-nummer:
0066(0)857244336 (tgaat dus wel veel geld kosten he lol)
Vergeet niet es ff te gaan kijken op mn webshots album voor meer foto's! Nog es de link:
http://community.webshots.com/user/bram_ramaut

Lagun Krap! (tot later!)

Posted by BramRamaut 02:02 Archived in Thailand Comments (5)

Op naar Chiang Rai

& The Golden Triangle

sunny 35 °C
View Thailand 2007 on BramRamaut's travel map.

Na 10 dagen Chiang Mai is het tijd voor verandering. Morgen spring ik de bus op nr Chiang Rai, in het uiterste noorden van Thailand.
Ik hoop daar een paar dagen te kunnen rondtrekken tussen de bergdorpen. Het klimaat is daar nu ook wat koeler... in Chiang Mai wordt het stilaan ondraaglijk warm; het is hier nu hoogzomer.
Ik heb hier wel prachtige dagen beleefd, te beginnen met het onvergetelijke Sonkran festival. Daarnaast volgde ik ook 2 dagen kookles op een Thaise kookschool. Van smorgens tot savond authentieke Thaise gerechten in mekaar knutselen. Echt leerrijk voor mij en dikke leute... De school wordt uitgebaat door Sompon Nabnian en ik kan het aan iedereen aanraden. Tis echt een ervaring zelfs voor wie niet zo van koken houdt!
(http://www.thaicookeryschool.com)

dish.jpg

De dag ervoor Doi Duthep gaan bezoeken. Prachtige tempel gelegen op de berg naast Chiang Mai. Je krijgt er een prachtig zicht over de stad in de vallei. Ik ben ook voor de tweede maal nr Thai Boxen gaan kijken; maar deze keer ook foto's! (Hoewel ik nog steeds niet 100% tevreden ben met de kampen, maar Kate heeft me beloofd om me es mee te nemen nr een 'echte' Thai Box Camp, dus voor Thai waar ook gewed mag worden)...

thai_boxing.jpg

Savonds dan gaan stappen en paar mensen leren kennen.. Abi, een Turkse student en een paar locale meisjes, waaronder dus ook Kate.
In Chiang Mai kan ik voortaan altijd terecht voor een gratis Thaise massage; ze is lerares massage en is gespecialiseerd in 'strong' massage.. en het is strong hoor amai lol. Zalige pijn;)

doi_inthanon.jpg

Gisteren dan naar Doi Inthanon National Park. Prachtige berggezichten, aangename temperatuur, schitterende natuur en watervallen bezocht en de mooie Twin Chedi (King's & Queen's) en het afgelegen Meo-bergstamdorpje. Een rustige dag beleefd vol natuur, een welkome afwisseling op de stoffige en hete stad.

Volgende blog dus vanuit Changrai of ergens in de bergen!
Ciao Ragazzi;)

PS Nog enkele links meegeven voor mensen die in de toekomst nr ChiangMai reizen. Nuttige adressen:

  • http://www.royalguesthouse-chiangmai.com (goedkope kamers, met zwembad!)
  • Hip Guesthouse: 87/1 Sriphum Road, Chiang Mai, 0066(0)53212618 (iets duurdere kamers mr heel comfortabel)
  • The Travel Hub: goedkoop & snel internet + goedkope en goede hiking tours

http://www.travelhubchiangmai.com/

  • ChiangMai Hip Magazine: find the coolest places in town!

http://www.cmhipmag.com/

  • Be Sure to check out: Warm Up cafe - Khan-Sah bar - Spicey

Nightclub - Mandalay Nightclub - Bubble Nightclub

Posted by BramRamaut 02:50 Archived in Thailand Comments (3)

Meer foto's

Sonkran met Chompu en collega's

Voor wie geinteresseerd is in nog meer foto's...
De weblog van Chompu: www.kicapu.multiply.com!

(ron_mag: gewoon de link kopieren en plakken in de internetbalk bovenaan;)

chrz

Posted by BramRamaut 01:47 Comments (0)

Sonkran was nat en mooi

de hele dag doorweekt rondlopen is toch zo leuk

semi-overcast 33 °C
View Thailand 2007 on BramRamaut's travel map.

Het is maandagavond nu en Sonkran is definitief voorbij. Chompu en haar vrienden zijn ook terug naar Bangkok dus ben ik weer even op mezelf aangewezen. Ik heb een prachtig weekend beleefd.. eigenlijk drie dagen gefeest. Sonkran is het Thais nieuwjaar (gebaseerd op de kleurfeesten in India). De traditie wil dat je op Sonkran iedereen zegent door hen te besprenkelen met water of met een witte poederverf. Iedereen gaat ook nr de tempel om te offeren aan Buddha. Het besprenkelen is dan later uitgegroeid tot het 'doorweken v je medemens'. En de Thai zijn er heel bedreven in geworden; het komt er eigenlijk op aan om het grootste waterpistool te kopen... De hele familie kruipt dan in de laadbak vd pickuptruck met een ton water (het liefst met een enorme klomp ijs in -dat je overal langs de straat kunt kopen) en dan rondrijden om iedereen in schootsafstand te bestoken. BRRR! Er staat dan een stoet v wagens in tstad; Love Parade mr zonder de drank en drugs en met een hele hoop lachende maar vooral doorweekte mensen!! De pickuptrucks worden dan weer bestookt vanaf de kant.

Picture_011.jpg

De straten staan effenaf blank vh water dat in het rond vliegt! Alle wapens zijn goed: waterpistolen, emmers, tuinslangen, schuimmachines.. er reden hier zelfs een paar tankwagens rond... hose them down boys! Tis dan maar te hopen dat je gsm, camera, geld en alles wat papier is goed in een plastieken zak zit (liefst een dubbele) want je krijgt alle 10 seconden een emmer over je (mn gsm heeft Sonkran niet overleefd lol). En zo gaat het de hele dag door van zonsop- tot zonsondergang.. 3 dagen lang! En als Farang (westerling) krijg je zelfs een echte 'watervoorkeursbehandeling';) Gisteren kreeg ik de kans om mee te rijden op de pickup van de zus v Chompu. Leuk mr toch wel behoorlijk koud soms als er wat harder gereden wordt met die natte kleren aan.

Picture_005.jpg

Savonds dan lekker douchen en in Changmai is er tijdens de late uurtjes gelukkig heel wat te beleven. Er is een gigantische 'Night Bazar' en een wandelstraat met prachtige stoffen en kleren, mooie sieraden en natuurlijk honderden eetstalletjes.. Mmm! Je kunt er ook naar het Thaiboxen gaan kijken of naar een Ladyboy-cabaret. (Ladyboys of Gateu zijn omgebouwde jongens, soms zo goed dat je het verschil niet mr kunt zien) Er is een Rooftopbar waar je lekker kunt loungen op het dak met zicht op de stad. Er zijn hier ook veel 'Ladybars' waar je als man geen stap kunt verzetten of je wordt er aangeboden om een spelletje pool te spelen met 1 vd meisjes. (Addertje onder het gras: het dure drankje trakteren). Er zijn ook nog vele gewone trendy bars: dit is echt decadent vakantie ervaren! Moet kunnen...
Oh ja.. de Thai hebben nogal een vreemde manier v uitgaan. Het wordt als groepje geacht om een tafeltje te hebben waar er dan kan rondgezeten en gedanst worden (een dansvloer bestaat er meestal niet; je beweegt maar wat in de benepen ruimte rond de tafel). Nu, de Thai willen dan weer allemaal naar die ene hippe tent waar alle andere Thai naartoe gaan.. dus moet je er al voor 8uur zijn want anders heb je gegarandeerd geen tafeltje meer. De tafel moet ook altijd bewaakt worden, want ramp als de tafel plotseling door iemand anders bezet wordt lol! Het is allemaal wat droogjes en mensen zijn eigenlijk enkel geinteresseerd om te posen... zien en gezien worden, daar gaat het om. Allemaal een beetje kil als je het mij vraagt. Maar goed.
Ik ben eergisteren op Sonkran-dag ook speciaal om 6u uit mn bed gekropen om er tijdens de vroege uurtjes een mand met eten aan de monniken in de tempel aan te bieden. Men zegt dat je dat toch op zn minst 1x moet hebben gedaan als je in Thailand verblijft! En een zegen v zo'n monnik kan nooit kwaad! De Buddhistische monniken mogen geen enkel privaat bezit hebben, dus ook geen eten of drinken; hiervoor zijn ze aangewezen op de dorpelingen. Elke Thaise man is bovendien verplicht om tenminste een paar maand monnik te zijn. Het is dus een soort dienstplicht (bovenop de verplichte legerdienst!).

Vanaf nu gaat het weer meer de avontuurlijke kant uit met trekkingtrips naar Doi Suthep, Doi Inthanon National Park, Chang Rai en The Golden Triangle en Pai. Tussendoor probeer ik ook enkele dagen kookles te volgen hier in de omgeving (Chang Mai staat bekend om zn goede kookscholen). Ik heb ook contact kunnen leggen met een Engelse gast die hier een eindje verder woont bij wie ik eventueel kan blijven logeren, msschn kan ik zijn huis als uitvalsbasis gebruiken om de tochten te maken!? Meer daarover in mn volgende blog! Fotos worden zo snel mogelijk upgeload!

Posted by BramRamaut 05:53 Archived in Thailand Comments (4)

(Entries 11 - 15 of 19) « Page 1 2 [3] 4 »