A Travellerspoint blog

Fotoalbum online!

eindelijk fotokes...

sunny 30 °C

Ik heb juist 2 uur bezig geweest fotokes aan het uploaden pff.
(Nu ik het systeem beet heb, zal het in het vervolg hopelijk niet meer zo lang duren)

Vanaf nu zullen dus al mn fotookes op deze site staan (gewoon ff klikken op de link of copy/paste op internetexplorer):

http://community.webshots.com/user/bram_ramaut

Veel kijkplezier!

Posted by BramRamaut 01:03 Archived in Thailand Comments (3)

Chang Mai & Sonkran

ByeBye Bangkok

semi-overcast 30 °C
View Thailand 2007 on BramRamaut's travel map.

Hallo!

Ik ben er weer met een nieuwe update! Op dit moment ben ik in Chang Mai aangekomen om hier het Sonkran festival mee te vieren. Sonkran is het Thaise Nieuwjaar en dan komt iedereen op straat uitgerust met emmers en waterpistool om te schieten op alles wat beweegt... bottom line: je word kliedernat en hopelijk zit je fototoestel in een plastic zakje;) Gisterenavond om 6u de nachttrein genomen; savonds in een superhectische en zwoele restauratiewagon pintjes zitten drinken met een Brits koppeltje met op de achtergrond keiluide Thaimuziek lol.. Singha (uitspreken 'sing') is het locale Thaise bier en is best lekker. Vannacht wel nie te veel kunnen slapen want er lagen 2 heel luide snurkers aan de andere kant van mijn bed.. oordopjes ingestoken maar kwam er toch nog door:( Enfin vanmorgen om 8u aangekomen in Chang Mai en een leuk hostel gevonden (met zwembad!) nie te duur en nie te ver van tstad!

Uiteindelijk heb ik dus 5 dagen doorgebracht in Bangkok en ik kijk er al naar uit om er terug naar toe te gaan. Bangkok is een enorme stad met een bruisende sfeer en vriendelijke mensen, zoveel te ontdekken en te doen.. je zou er enkele weken voor nodig hebben vrees ik.. Ik heb natuurlijk ook veel te danken aan mijn gastvrouw Chompu met wie ik een zalige tijd beleefd heb. Ik ga nog even af wat we zoal gedaan hebben na mijn laatste blogverslag...

Daags nadat we Ancient City bezochten, zijn we naar de Chatuchamarkt gegaan. Een echt doolhof van wel duizenden stalletjes en kraampjes. Hier kun je zonder gids letterlijk in verdwalen.. Als je er op het vlak van planten, dieren, huisdecoratie, kunst, eten, en vooral kleren en schoenen niet vind wat je zoekt, is er grote kans dat het gewoon niet bestaat in Thailand (a girls' paradise!?). We zagen er ook aquariums en terrariums met allerhande tropische vissen, kikkers, leguanen, schorpioenen, slangen, etc (ooit gehoord van Koreaanse vechtvissen?) (Filip hier zou je echt in je sas geweest zijn;) We zagen er hanengevechten mr daar heb ik uit morele overwegingen dan toch geen fotos van willen maken..
sAvonds ben ik dan es alleen nr Si Lom geweest en het beruchte Red Lights District. Ik kwam er geen meter vooruit zonder dat iemand me kaartjes aanbood vr 'sex-dvd' of 'pingpongshow', er werd ook met menus gezwaaid van te kiezen standjes lol. Dan maar rust zoeken in een vd vele massagesalons waar ik een echte Thaise massage onderging... zalig!

IMG_0005_1_.pjpeg

De volgende dag (met opgeladen fototoestel jeeei!) de verplichte toeristische attracties bezocht. Eerst met de TukTuk (zie foto) naar Grand Palace en Wat Po, het koninklijke paleis en aangrenzende tempelcomplex (zie foto) met prachtige tuinen en schitterende murals die het verhaal v Ramanendra afbeelden. Ook de tempel vd Emerald Buddha bezocht; een beeldje van zo'n 60cm hoog v massief jade.. geen fotos daarvan want dat is niet toegelaten! De Emerald Buddha is het heiligste Buddhabeeld in Thailand. Daarna nr Wat Cheang (Tempel of Dawn) waar we de gigantische liggende (stervende) Buddha konden zien. De prachtige dag afgesloten met een 'candle light dinner' op een cruise op de Chao Praya met zicht op de skyline van Bangkok by night!
(ps het is net na dit etentje -!met een Westerse keuken!- dat mn maag vr de eerste keer protesteerde.. (met een motilium instant was dat euvel gelukkig snel verholpen) Totdantoe waren we nr een van de vele straatstalletjes geweest om te eten waar alles ter plaatse in de wok bereid wordt.. zo zie je maar dat wat wij hygienisch vinden, het misschien niet altijd is!) En voor wie zich afvraagt hoe sprinkhanen smaken: ik vind dat je ze kunt vergelijken met chips.. zowel qua structuur (knapperig) als van smaak (zouterig). Tip: je mag ze wel niet gaan bestuderen want dan daalt de eetlust zienderogen haha!!

IMG_0021_2_.pjpeg

Eergisteren heb ik dan Chinatown bezocht. Een drukte van jewelste in vuile en donkere steegjes met allerlei exotische waren. En savonds zijn Chompu en ik -je raad het nooit- gaan schaatsen!! Op de vijfde verdieping van het WTC is er een piste en aangezien Chompu nog nooit had geschaatst, vond ik het hoog tijd dat ze het nu toch wel es leerde lol.. Het leuke was dat er door de warmte een laagje water op het ijs lag, dus als we vielen waren we meteen kleddernat hehe! Daarna Sukiyaki gegeten.. in het midden een kom kokende bouillon en dan maar vleesjes en groentjes inwerpen.. yummi! Het was gisteren trouwens ook koningsdag. Thai zijn heeeeel koningsgezind. En de week voor Sonkran dragen de mensen op iedere dag een andere kleur om hun koning te herdenken. Gisteren liep iedereen in het geel rond.. Je mag hier ook zeker nooit de dynastie bekritiseren want dan beland je onverbiddelijk achter tralies; zelfs toeristen! De koning is hier echt heilig! (YouTube is hier trouwens vh net gehaald omdat er een filmpje opstaat waarin er gespot werd met het Thaise koningshuis!) De avond afgesloten in de hippe uitgaansbuurt RCA waar immense hiphop en trance tenten afgewisseld worden met trendy lounge bars.. enkel voor toeristen en welgestelde Thai want: duur! Gisteren dan een gat in de dag geslapen en niet veel uitgestoken hehe..

Dat was het dan weer voorlopig.. Ik probeer zo snel mogelijk de volledige fotoreeks op picasaweb te zetten maar dan moet ik eerst nog ff mijn cameratje herladen! Tot de volgende blog!!
b

Posted by BramRamaut 00:52 Archived in Thailand Comments (4)

Hallo Iedereen

kweezie bangkok

sunny 37 °C
View Thailand 2007 on BramRamaut's travel map.

hallo iedereen

ik ben ondertussen 2 dagen in bangkok en tvalt reuzegoed mee (het typen hier valt wel soms nie zo mee want ze hebben hier qwerty toetsenborden ma ik probeer mn best;) heel veel geluk gehad met het couchsurfingproject hier en om chompu, mijn gastvrouw te mogen ontmoeten. toen ik landde volstond het om ff te bellen nr haar gsm nummer en voor ik het wist was ik al geinstalleerd in haar appartementje. dat was gisterenmorgen. het eerste wat me meteen opviel was de extreme hitte (zelf de thai beginnen nu stilletjesaan te klagen erover want ze blijft maar duren hehe) gelukkig is er in chompus kamer airco dus geen last daarvan savonds!

gisterenavond eerst naar Khao San Road geweest in het stadscentrum.. je kunt het gerust voorstellen als een exotische overpoort in het kwadraat.. een transitcentrum voor westerse backpackers op zoek nr een goedkope slaapplaats; een straat/wijk vol met allerlei bars, cafes, cabaretbars en een kakafonie van straatventers.. aromas en sfeer opsnuiven.. zalig!!
om daar te geraken was het trouwens al een heel avontuur geweest: eerst met de 'Motortaxi' als een gek door het chaotische verkeer razen naar de pier en dan met de 'Watertaxi' -met een oorverdovend lawaai en een waanwinnige snelheid- de Chao Praya rivier af! dikke leute haha

er was gisteravond bij toeval ook een samenkomst van CS leden. we zijn er naartoegegaan en serieus blijven plakken; tot rond 4uur vannacht (gelukkig is het vandaag nationale koningsdag vr de thai dus conge vr chompu). heel wat toffe jonge reizigers ontmoet, weer wat kennis rijker en inspiratie!!

vanmorgen hadden we weer afgesproken met enkele CS leden om Ancient City te gaan bezoeken op Sukuhmvit Road en dat om 7u smorgens!!! van een korte nacht gesproken. nu, tegen dat iedereen op de afspraak was het toch inmiddels al 10u maar das toch nog voldoende om de grote hitte voor te blijven (na de middag wordt het hier algauw een zinderende 37C). Ancient City is een groot park (zo'n 300ha) waar ze allerlei oude historische gebouwen en pagode's hebben neergeplant.. sommige gewoon stuk voor stuk afgebroken en daar terug opgebouwd, andere zijn gewoon replica's.. eigenlijk kun je het een beetje vergelijken met ons bokrijk.. een groot openluchtmuseum waar misschien niet alles even authentiek is maar ons wel in een prachtige omgeving een soort van totaalbeeld gunde op de thaise historische cultuur.

na een vermoeiende busrit, zitten we nu dus weer thuis en heb ik even tijd om op chompus laptop mijn blog aan te vullen. foto's kan ik er spijtig genoeg nog nie bijsteken. het plan was om allereerst een digitale camera te kopen maar ik heb er gewoon nog geen tijd voor gehad! dat zal het eerste werk voor morgen zijn; want daarna ga ik verschillende tempels bezoeken en wil ik zeker fotos kunnen maken!

ziezo kvind dak serieus mijn best heb gedaan om mijn blog hier aan te vullen.. nu ja, er is immers inspiratie genoeg;) tot gauw bloggers!

groeten
b

Posted by BramRamaut 16:41 Archived in Thailand Comments (5)

Nog Twee Weken

Mijn Eerste Logboek Input

overcast 10 °C

Vandaag is het nog precies 18 dagen voor ik op het vliegtuig naar Bangkok spring. De grootste voorbereidingen zijn achter de rug: paspoort en visa zijn in orde, vaccinaties zijn achter de rug (behalve eentje nog), mijn tijdskrediet is geregeld (ik krijg 375eu/maand), ondertussen heb ik ook iemand gevonden om op de kat te passen én waarschijnlijk komt er (zij het iets later pas) iemand in mn studio. Nu enkel nog de laatste familiale bezoekjes afleggen en wat kleinigheidjes en benodigdheden kopen.
Ik vertrek rechtstreeks vanuit Düsseldorf (net over de Belgisch-Limburgse grens), mijn vlucht vertrekt omstreeks 17u en komt aan in Bangkok, Thailand om 9.30u daags nadien. We vliegen dus 's nachts.. ideaal! De eerste 2 weken blijf ik in en rond BKK.. kga waarschijnlijk het Sonkran festival meevieren in deze streek. Sonkran is het Thaise waterfestival en je kunt het een beetje vergelijken met het Thaise nieuwjaar vieren.. veel zotte mensen op straat die alles en iedereen nat proberen te maken (mag ook wel want in april is het daar bloedheet +35C en nog es heel vochtig bovenop). Ik mag de eerste dagen ook bij iemand logeren dus das ook superhandig om even te acclimatiseren..
Voor de rest zijn mn reisplannen tamelijk vaag. Ik ga waarschijnlijk eerst even nr het noordoosten van het land en zak dan zo af naar Ko Chan (dit is een eiland met een prachtig natuurreservaat). Dan terug zuidwestwaarts doorheen Thailand richting Maleisië. Eenmaal daar ligt de weg eigenlijk nog volledig open. Ik ga het vooral laten afhangen van waar ik me goed voel en welke mensen ik tegenkom. Misschien sluit ik me onderweg voor een tijdje bij iemand anders aan..
Ik ga het hierbij laten voor de eerste keer, waarschijnlijk maak ik wel nog een laatste entry voor ik vertrek dus tot dan!

my_street_color.jpg

Posted by BramRamaut 01:02 Comments (8)

(Entries 16 - 19 of 19) « Page 1 2 3 [4]